Sitter du fast på ett kontor och drömmar om livet i motorcykelkläder?

31 juli 2021
Mikael Barani

Vem är jag?
Kanske låter det som en balan fråga men ställer vi oss den själva framför spegeln kan det visa sig vara en av de viktigaste i vårt liv.
För har du egentligen tänkt på alla beståndsdelar som du är uppbyggd av.

Ett sökande som stannar av

I första hand är det våra föräldrar som blir en del av vår identitet. Dels genetiskt, men också beteendemässigt. Ofta färgar förväntningar och åsikter av sig och till viss del blir vi till kopior av våra päron.
Sedan kommer vännerna in i bilden och vi formar varandra genom vårt umgänge. 

Sedan rullar det oftast på med olika sociala sammanhang – skola, arbete och annat – där vi anpassar oss efter folk omkring oss, som i sin tur anpassar sig efter oss.
Tonåren undantaget är det sällan vi stannar upp och stämmer av vilken riktning vi är på väg i livet. Vissa av oss råkar kanske ut för en kris, blir utbrända eller liknande och får plötsligt anledning att omvärdera våra liv.
Det är många gånger en svår men oerhört nyttig genomgång av våra livsval.

Eftersom vi är sociala djur och vill passa in i den upplevda stammen är det lätt hänt att vi under resans gång gör avkall på våra egna drömmar.
Kanske hade du helst av allt dragit på dig motorcykelkläder hoppat upp på en båge och bara velat upptäcka vart vägarna leder dig?
Istället sitter du fast på ett jobb som erbjuder trygghet men inte särskilt mycket stimulans eller utveckling.

Som tur är är det aldrig försent att våga ta det där steget. Visst kan det bli svårare och bökigare ju mer ansvar och ekonomisk skuld du lever i idag. Däremot är det inte omöjligt.
Det krävs bara lite mer för att kunna hitta utrymme för att utforska dig själv.
För frågan är: vem är du?

Fler nyheter