Låssmed i Stockholm city

28 april 2021
william eriksson

Det är inte alls ovanligt att man tappar bort nycklarna efter en kväll på krogen. Det finns låssmeder i Stockholm som dagligen hjälper flera hundra människor att komma in i sina bostäder efter att de tappat nycklar eller låst sig ute. Det kan därför vara en god idé att även ha telefonnumret till en pålitlig låssmed inlagt i mobiltelefons adressbok.

Låset och nycklarna ingår i hemmets säkerhetssystem och därför ska man vara noga med vilken låssmed man anlitar. På senare år har det tyvärr dykt upp en hel del oseriösa aktörer som ofta utnyttjar människors utsatthet då de låst sig ute eller tappat nycklarna. Ofta får man betala hutlöst mycket för att få hjälp med att komma in i sin bostad, och då läget är akut kan det vara svårt att veta hur mycket det vanligtvis kostar att anlita en låssmed akut vid låsöppning.

Anlita en auktoriserad låssmed

Den låssmed man väljer att anlita ska vara auktoriserad och medlem i Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund. På deras hemsida kan man även enkelt kontrollera om en specifik låssmed är medlem av förbundet, och man kan även få tips på låssmeder. Då man ofta vill ha hjälp så snabbt som möjligt kan man vinna mycket på att välja en låssmed som inte är allt för långt bort. Bor man i innerstan ska man välja en låssmed i Stockholm city

Spara pengar genom att anlita en låssmed i närområdet

När man anlitar en låssmed får man också betala för dennes restid. Att anlita en låssmed i närområdet kostar därför mindre än att välja någon på andra sidan stan. Men en seriös låssmed ska också i förväg kunna ge en ungefärlig prisuppgift, även vid akuta fall. Man ska heller aldrig behöva betala en låssmed kontant, utan man ska få en ordentlig faktura där även alla företagsuppgifter finns med.

Fler nyheter