Transportburar till hundar

30 november 2020
patrick pettersson

Om en olycka skulle hända så sitter människor fast i sina bilbälten men hunden är ofta lös. Befinner sig hunden i ett bagageutrymme som är avgränsat av ett nät? Risken finns ändå att den far omkring inom den ytan och kan skada sig rejält.

Med en hundbur transport har hunden en mindre och skyddad yta där den är säker om en olycka skulle ske. Men det blir också snabbt en trygg och välbekant plats där hunden kan ha sin egen filt och leksaker. Kanske till och med ett tuggben för att kunna aktivera sig under längre resor.

Mindre repor i bagageutrymmet

Även om man klipper klorna på en hund så blir det lätt repor i och utanpå bilen när hunden krafsar. Det kan vara för att den vill komma ut eller för att den ser något utanför bilen som lockar. Har man hunden i en hundbur så slipper man dessa repor som förstör bilens inredning. Och hunden slipper få skäll när den kanske är glad eller orolig. Så det är en vinst åt alla håll med en hundbur i bilen.

För alla storlekar

Det är bra om man anpassar buren efter hundens storlek. Men kanske väljer man att ha två hundar i en och samma bur, för att de ska ha sällskap av varandra. Hur man än väljer så är det klokt att inte ha en bur som är större än vad hunden behöver. Dels för att kunna packa annat i bagageutrymmet. Dels även för att hunden ska ha den säkerheten vid en olycka att den inte kommer att kastas runt mer än vad som är ofrånkomligt. 

Det finns burar för alla möjliga storlekar på hund och alla storlekar och modeller på bil. Burar som är fyrkantiga, rektangulära och de som har en sida som är lutande. Som ett pulpettak helt enkelt. Något för alla. 

Fler nyheter