Traffic coordinator

//Traffic coordinator

Traffic coordinator

Bara i Sverige finns det över 3500 personer som är anställda hos Schenker, uppdelade över 25 olika distrikt i hela landet. Inom Schenker finns det många olika områden då det är en enormt stor verksamhet. Att frakta paket över hela världen är inget litet projekt och kräver inblandning från massor av olika yrkesgrupper över hela världen. Alla måste samarbeta för att kedjan av händelser som krävs under paketets resa ska gå så smidigt som möjligt. Ett av dessa områden inom Schenker är Schenker Dedicated Services AB (som förkortas SDS). SDS är en helt oberoende operatör inom Schenker Group som tillhandahåller anpassade transporter för kunder som har ett särskilt behov.

Inom SDS kan man bland annat arbeta som Traffic coordinator, vilket är en tjänst som innebär att man är navet som får flödet mellan kunden och leverantören att flyta på smidigt när man ska skicka med schenker. Man arbetar mycket i grupp tillsammans med sina kollegor och sköter all bokning och planering av de transporter som sker inom Europa. De kunder som väljer att skicka med Schenker har alla olika behov och som Traffic coordinator är det ens uppgift att hitta transportsätt som passar för de olika behoven. Det är ett socialt jobb med mycket kundkontakt och man bör därför vara bra på språk och särskilt då i engelska, då det är SDS koncernspråk.

För att passa in som Traffic coordinator bör man vara duktig på att hålla igång många projekt samtidigt och vara bra på att uttrycka sig skriftligen och muntligen. Man behöver också ha ett stort kundfokus och alltid sätta kunden främst. Social kompetens är viktigt då man arbetar mycket i team och man bör också ha goda datorkunskaper, i synnerhet i Office-paketen. Har man tidigare arbetat med en liknande tjänst eller som speditör är det meriterande för att kunna arbeta med den här tjänsten.

By | 2019-08-01T23:09:13+00:00 september 5th, 2018|skicka paket|Kommentarer inaktiverade för Traffic coordinator

About the Author: