Snart kommer sommarens häng

20 januari 2021
Mikael Barani

Sommaren känns avlägsen just nu. Samtidigt är det skönt att vi äntligen har fått en riktig vinter, med mycket snö och kyla. Ska det vara så ska det trots allt vara ordentligt. Man ska kunna känna minusgraderna nypa tag i näsan och i kinderna så att det märks att det är januari i Norden.

Det är då det är som roligast att spänna på sig skidorna, ta med sig pulkan eller helt enkelt bara ta på sig vandringsskorna så att man får komma ut och uppleva snön i all sin glans. För är det inte något speciellt med att samlas och vara aktiva tillsammans ute i kylan?

Sommartiden som väntar runt hörnet

För det hela brukar vara över fortare än vad man kan ana. Plötsligt börjar solen skina sådär speciellt som den gör på våren. Man kan höra fåglarna kvittra och är det inte några knoppar som går att ana på träden ute i parken? Snart porlar det i bäckarna och jackan blir tunnare. 

Sedan ligger man där i sin hängmatta från https://xn--hngmatta-0za.se/shop/frontpage.html och kan knappt minnas hur det var för ett halvår sedan – då, när man gick och småhuttrade hemma i tofflorna. Det är just detta som är det trevliga med de underbara årstider som vi har här lite längre upp på klotet. Det blir starka kontraster och variation som förnöjer. 

Kanske är det just detta ständiga växelspel mellan mörker och ljus, kyla och värme, som har gjort format oss till vilka vi är? 
Ett tystlåtet och organiserat folk som vet att det gäller att organisera sig och tillsammans bygga upp lagren inför de bistra tider som väntar.

Det är så våra förfäder lärde sig att klara de hårda vintrarna som alltid kom, förr eller senare. Hade man legat på latsidan på sommaren – då blev det riktigt svårt och tufft när Kung Bore väl anlände.

Fler nyheter