Rubiks kub har utvecklats

//Rubiks kub har utvecklats

Rubiks kub har utvecklats

Sedan ungraren Ernö Rubik hittade på kuben som går att vrida och vända på i det oändliga, har mycket hänt. Den kända upphovsmannen var professor och arkitekt, och skapade alltså originalet, där man vrider på kubens olikfärgade delar tills varje sida har en viss färg. Det finns många kombinationer, och pusslet kan sysselsätta oss en god stund. Det vanliga pusslet består av 3×3 rutor, och sedan det uppfanns på 1970-talet har mycket hänt. Pusslet har utvecklats och du kan faktiskt köpa Rubiks kub med 7×7 rutor från företag som mastercubestore.se om du vill. Nya generationer fascineras av det och det är ett mode nu. Länktips: https://mastercubestore.se/56-7×7

 

Nya pussel är inte tröga

Det tredimensionella pusslet Rubiks kub finns i olika svårighetsgrader. Allt eftersom intresset har ökat måste produkten utvecklas. Från början var Rubiks kuber ganska tröga, men konstruktionen har förbättrats. Numera har de låg vikt, är solida men smidiga och har magnetisk funktion. Pusslen ser också häftiga ut. Det finns till exempel kuber som har 4×4 rutor och fler. Vill du ha en verklig utmaning köper du ett pussel som är 7×7 rutor. Kuberna är av färgglad plast och vissa har klistermärken. Häftiga neonfärger och ett modernt utseende gör att många ungdomar gillar Rubiks kub.

 

 

Ett av världens mest omtyckta pussel

Det är svårigheten att lösa det som är en stor utmaning, och för den intresserade finns det mycket hjälp att få på exempelvis Youtube. Man kan fördjupa sig i olika sorters strategier. Man har jämfört Rubiks kub med konsten att lära sig att spela schack. Det kan bli en hel vetenskap och ett intresse för livet. Många som löser pusslet på tid tycker att de vanliga storlekarna är för enkla, men en Rubiks kub 7×7 ställer lite högre krav på utövaren. Rubiks kuber finns även i andra former, som pyramider och cylindrar. 

By | 2020-07-29T13:26:45+00:00 juli 29th, 2020|rubiks kub 7x7|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment