Rätt värmepump för villa eller flerfamiljsbostad

29 mars 2021
jonas olsson

Är du på jakt efter en bra värmepump som ska ta hand om uppvärmningen i din villa eller ditt flerbostadshus så finns det en hel del att välja bland på värmepumpistockholm.nu. Flera av de värmepumpar som tidigare var mer anpassade för villor kan du nu också använda till din större fastighet, som exempelvis bergvärmepumpen. Men generellt sett finns det fortfarande fler val för den som letar värmekälla till sin villa. 

I ett villaområde ser du lätt vilka som exempelvis har en luft-luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump installerad eftersom den syns på utsidan. 

 

Dra nytta av det som redan finns

Med en värmepump kan du på flera olika sätt dra nytta av värme som redan finns runt omkring dig. En bergvärmepump vidarebefordrar den värme som finns i berggrunden för att värma upp ditt hus. Det är en investering som efter installation blir mycket billig. 

Du kan även välja en luft-luftvärmepump eller en luft-vattenvärmepump där värmen plockas upp från utsidan av huset och förmedlas in. Ungefär samma teknik gäller frånluftsvärmepumpen, som dock istället plockar upp värmen som kommer inifrån och återanvänder den.  

 

 

Från pool till lägenhet

Värmepumpar finns också i varianter där du kan värma upp din pool med ungefär samma teknik som du värmer upp ditt hus med. Och även om du sällan funderar över var värmen kommer ifrån när du bor i en lägenhet så kommer den också troligen från någon fastighetsvärmepump. Mer om pumpar står att läsa om du gör en enkel sökning via internet eller genom att gå in på https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/

Genom att lära dig mer om pumpar kan du välja vilken du vill ha och också ifall du vill kombinera pumpen med någon annan typ av värmesystem. Idag är det många som skaffar en kamin för att tillfälligt höja värmen och för att få den mysfaktor som en knastrande brasa kan ge.

Fler nyheter