Rätt fönster ökar värdet på huset och ger en bättre inomhusmiljö

23 december 2020
Cecilia Olsson

Att välja fönster till sitt hus kan vara enkelt om man har en tydlig bild av hur det ska se ut, men på grund av att det finns så många olika modeller att välja mellan så är det inte ett självklart val för alla. Är man osäker kan det därför vara klokt att fundera över lite olika saker innan man tar ett beslut.

Först och främst vill man förmodligen att ett fönsterbyte också ska kunna vara en investering i bostaden. Då är det klokt att titta på kvalitet samt vilken isolering de ger. Fönster som är CE-märkta och har ett lågt u-värde kan hjälpa till att minska energikostnaderna i bostaden. Det är bra för både miljö och plånbok samt kan vara väldigt fördelaktigt vid en eventuell husförsäljning. 

Fönster som passar får sitta längre

Det är dock inte enbart kvaliteten som är viktig (trots att den står högt upp på listan), för att valet ska kännas hållbart på alla sätt är det viktigt att hitta fönster som passar huset rent estetiskt. Väljer man fönster som egentligen inte passar stilen på huset så kan de se malplacerade ut, vilket gör att man troligen kommer vilja byta ut dem i förtid. Titta därför efter fönster som kan passa in bra, det går att hitta mycket inspiration på internet där man kan söka på hus som påminner om det man själv äger. 

Service och fönster av hög kvalitet

Det går även att vända sig till en butik för att få råd om vad som passar in. Klarfönster är ett företag som gör det enkelt att byta fönster. Hos dem går det att beställa allt som kan behövas i deras webbshop eller så kan man boka ett kostnadsfritt hembesök och få hjälp på plats. Klarfönster erbjuder dansk kvalitetsdesign, grön produktion, snabba leveranser och kvalitetsmontage, allt till ett lågt pris och med 10-års garanti.

Fler nyheter