När pengarna inte räcker till

14 februari 2020
jonas olsson
När pengarna inte räcker till

Om man tillfälligt känner att pengarna inte räcker till så kan man snabbt och enkelt gå in på vipbanks.se för att få hjälp att fylla på plånboken. Kanske hittar man den där perfekta lägenheten och behöver lägga en deposition. Bilen kanske går sönder eller så hamnar man i någon annan situation där man vet att man med tiden kan lösa det men just då har för lite pengar på kontot.

 

Hur mycket man kan låna

Olika långivare har olika gränser för hur mycket som lånas ut. Om man till exempel vill låna max 40.000 kronor så kan man ta ett erbjudande som från vip banks – låna 40.000. Det kan vara lockande att låna mer pengar än man behöver så det är klokt att ordentligt fundera igenom hur mycket man behöver och inte låna mer än så. Lånet ska betalas tillbaka och alla lån har räntor och ibland även avgifter, som gör att lånet i slutändan kostat mer än man lånat. Det kan ändå vara lönt att låna pengar om det inte går att vänta, men klokt om man ändå tar det i beaktande i förväg.

 

 

Villkor för olika lån

Summor som ligger kring 40.000 kronor kan man ibland bli erbjuden utan att någon kreditupplysning tas, och det är dessutom lån som oftast har lägre räntor än lån på lägre summor. Det innebär inte att man ska låna mer än man behöver men det innebär också att man inte ska vara så rädd för att ta dessa lån ifall man måste. Om ingen kreditupplysning tas så är det inte ett lån som påverkar negativt om man framöver behöver ta flera lån eller krediter. En kreditupplysning där en långivare ser att det finns flera tidigare kreditupplysningar tagna, kan såväl höja räntan på ett erbjudet lån som att det även kan innebära ett avslag.

Fler nyheter