Livet som egen smyger sig på en

31 januari 2020
Mikael Barani
Livet som egen smyger sig på en

Har livet som anställd aldrig riktigt känns rätt för dig? Känns det liksom trist med fasta tider och att någon hela tiden hänger över ryggen på dig och stämmer av läget?

För vissa av oss så är det klart från början att det är banan som egenföretagare som gäller för livet.

Alla har vi ju läst om unga entreprenörer som man ser osar engagemang, passion och driv på ett sätt som gör att de aldrig kommer att bli anställda. 
Sedan finns det dem som sakta men säkert genom livets gång inser att de har idéer som de vill satsa på. Det blir en lite långsammare resa mot äventyret som egen. Först ser man till att ha en FA-skattesedel så att man både kan vara anställd och driva eget, innan man tar steget fullt ut till att bli F-skattare.

På det sättet får gott om tid på sig att under lite bekvämare omständigheter bekanta sig med vad som krävs för att köra på eget. För det är något av en resa att komma in i formen, så att säga.

Den första tiden handlar om att bygga upp kontakter och skapa ett momentum som man sedan faktiskt kan börja tjäna ett uppehälle på. Det kan till exempel röra sig om saker som att vända sig till FF Profilreklam, experter på presentreklam i Stockholm, så att man har pennor med sin logga på att dela ut till kunder.

Dag för dag, månad för månad och år för år skapar man sedan ett kundunderlag som gör att man inte bara överlever utan frodas som egen företagare.
Väl där så har man för länge sedan insett att det aldrig kommer att gå att gå tillbaka till att vara anställd igen. För visst är det osäkrare att vara egen, men det betyder också att det är friare.

Fler nyheter