Låt höstvinden fånga både entusiasm och drakar

07 september 2021
Mikael Barani

Hästvindarna blåser friskt under denna tid på året. Extra kul blir det förstås när vi har fått indiansommar, eller brittsommar som det också heter – alltså en omgång värme och sol som känns som ren bonus. 
Det är nu man ska passa på att göra allt det där som man inte hann med i sommar.

Den bästa årstiden?

För tänk att hinna med en tältnatt ute i det fria nu när kvällarna är lite ljumna. Det är trots allt hösten som är en av de bästa årstiderna för att tälta. Man slipper svettas så innerligt och myggen har oftast lugnat ned sig på många håll i landet.

Skulle det vara blåsigt kan man passa på att ta med sig ett en eller flera drakar för att låta dem klättra upp i skyn. Det är något med just denna aktivitet som känns så barnsligt rolig – oavsett om man är stor eller liten.
Den där känslan när man ser draken fångas av vinden och verkligen dra iväg, särskilt om man har kämpat med den ett tag – den går inte av för hackor.

För snart kommer trots allt slasket och det bruna landskapet som följer med det. Naturligtvis går det att ha kul då också, det gäller bara att skaffa rätt kläder. Dock är det just nu som man får riktigt sköna temperaturer utan att behöva förgås i hettan.

Sedan är det bara att börja planera inför vintern som väntar runt hörnet. Förhoppningsvis blir den riktig kall och snöig så att man kan göra allt det där som hör årstiden till. På tal om drakar så finns det ju faktiskt de som utövar kitesurfing på vintern – alltså man åker på en bräda som dras fram av en drake.

Vanligtvis gör man det på vattnet på sommaren – men vissa passar på att glida fram på snöiga och plana åkrar.

Fler nyheter