Köp quilttyger enkelt online

30 november 2020
patrick pettersson

Quilttyger används för all slags lappteknik och kallas för antingen kvilt eller quilt. Det är vanligt att man quiltar just lapptäcken men man kan även göra andra saker med tekniken. Tygerna är ofta av så pass hög kvalitet att de även passar för att exempelvis sy blusar och klänningar. Quilttyger kan vara av många olika färger och mönster och ska vara av hundra procent bomull, och det är därför de även passar att sy kläder av. 

Att Quilta eller att sy ett lapptäcke tar ofta lång tid men det är också ett roligt arbete. Ordet quilta betyder att man syr ihop två lager tyg med fyllning emellan och det finn många olika tekniker för att göra detta. För att det ska bli en bra quilt ska man helst ha en plan för hur resultatet ska se ut eller roa ett mönster. Man måste också ha ett par olika quilttyger, gärna i olika mönster eller färger. 

 

Det finns många olika quilttekniker

Man behöver också ett tyg för att täcka baksidan och som tillsamman med den quiltade framsidan omsluter fyllnadsmaterialet som ofta är vadd. Det finns som sagt flera olika tekniker för att quilta och det behöver inte heller alltid bli ett lapptäcke av det hela. Man kan exempelvis quilta väggbonader, väskor och mattor med mera. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan skapa, men alla quiltar ska helst ha namn och årtal broderat i ett hörn; det hör quilten och lapptekniken till.

 

Är man intresserad av att lära sig quilta finns det tygbutiker som säljer quilttyger och som även håller kurser. Man kan också hitta mycket material på internet om hur man quiltar. Även quilttyger, mönster och andra användbara verktyg såsom speciallinjaler, rullknivar och böcker går att beställa på internet och med leveranser ändra fram till dörren.

Fler nyheter