Hitta rätt golv och vårda det väl

10 mars 2020
Cecilia Olsson
Hitta rätt golv och vårda det väl

Ett golv kan göra väldigt mycket för känslan i ett rum. Ett ljust golv kan kännas fräscht och ge intrycket av att rummet är större än vad det egentligen är, medan ett mörkt golv kan ge mer karaktär till ett rum men samtidigt få det att kännas mindre. Ett golv med mönster eller i olika färger har fördelen att man inte ser smuts lika lätt samt att det kan göra rummet mer personligt, det finns dock en större risk att man tröttnar på ett sådant golv än ett enfärgat neutralt golv.

Det man ska tänka på när man väljer ett golv är vilken stil man har och vad som passar in. Har man väldigt mycket saker och färger i sin inredning så kan det vara en bra idé att balansera ut med ett neutralt golv och väggar. Har man väldigt minimalistisk inredning med lite färger kan det vara väldigt snyggt med ett mörkt trägolv som står i kontrast mot det avskalade. Det är också viktigt att väga in vad rummet används till. En hall eller ett kök kan behöva stå ut med mycket smuts och slitage, medan ett sovrumsgolv mest bara behöver stå ut med damm. 

Har man, eller om man beslutar sig för att lägga in, ett trägolv så är underhållet viktigt oavsett i vilket rum det ligger. Det krävs såklart att man upprepar en behandling lite oftare i de rum man befinner sig ofta och det skiljer även vad man ska behandla golvet med beroende av om det riskerar att utsättas för väta, grus eller diverse smuts.

Sundbyberg´s Golv är en firma som lägger alla typer av parkett- och trägolv, samt utför även behandling av golv i Stockholm. De behandlar bland annat med olja, hårdvaxolja, lut, och lack. Sundbyberg´s Golv är lyhörda för kunders behov och lämnar alltid efter sig ett snyggt resultat.

Fler nyheter