Det går att vinna mycket på att använda LED belysning i hemmet

22 mars 2021
Cecilia Olsson

När det är dags att välja ny eller byta ut befintlig belysning i sitt hem så är det inte bara armaturer man bör tänka på, utan även lamporna i sig. Genom att använda sig av LED lampor i hela hemmet kan man hålla nere energikostnaderna och spara på miljön. Finns det planer på att installera lysrör eller downlights så finns det LED-alternativ även där. Man har helt enkelt många möjligheter att effektivisera belysningen på fler sätt än att den enbart skänker önskat ljus i bostaden. 

Belysning med många fördelar

LED-lampor har blivit något som hör till standard i många hem, och det med all rätt eftersom de har många fördelar jämfört med vanliga glödlampor. LED lampor har sedan de kom ut på marknaden varit mycket energisnåla men till en början hittade man i regel endast lampor med kallt och lite blåaktigt sken, något som gjorde att de inte riktigt fungerade överallt. Ofta passar det bäst med varm belysning i rum där man vill ha en mysig känsla, till exempel vardagsrum. Detta har dock ändrats och idag finner man LED lampor i både varma och kalla nyanser. 

Lägre förbrukning ger sänkta utgifter

Det gör att man utan problem kan hitta LED lampor för hemmets alla rum, något som är till fördel för både miljö och plånbok. Jämfört med glödlampor och halogenlampor så förbrukar LED-lampor 80-90 procent mindre energi, vilket resulterar i att man sparar avsevärda belopp på elräkningen varje år. De allra bästa LED-lamporna kan hålla i upp till 50 000 timmar, till skillnad från glödlampans ungefärliga snitt på 1 000 timmar.

Allt för bostaden

Hos LED Megastore finns ett brett sortiment av LED lampor och belysning. Till exempel hittar man lysrörsarmaturer och downlights i olika modeller samt en uppsjö av olika lampor. Hos LED Megastore finns belysning för precis hela hemmet, både insidan och utsidan.

Fler nyheter