Det är det där med juridiken

//Det är det där med juridiken

Det är det där med juridiken

Det kan hända att du gjort det där som du vet att du kanske inte skulle gjort. Det kanske till och med är så att det var lite olagligt, eller så tycker någon att du gjort något olagligt. Då kan det vara bra att vända sig till en advokat. 

I Sverige har du alltid rätt att bli företrädd om du hamnar i knipa. En bra advokat tar tillvara på dina intressen och ser till att du får den hjälp du har rätt till. Det gäller oavsett om du gjort fel eller bara anklagas för att ha gjort fel.  

 

Vad krävs för att bli advokat

När du anlitar en advokat vet du att du har en kunnig person vid din sida. Det är inte lätt att bli advokat utan det krävs en lång juristutbildning. Efter att man gått ut juristutbildningen måste man arbeta med kvalificerade juridiska uppgifter i minst tre år. 

Därefter krävs en examen via advokatsamfundet. Den är allt annat än lätt. Dessutom måste du anses vara en redbar person och ha din ekonomi ordnad. När det kommer till att kvalificeras som redbar är det helt enkelt många goda referenser som krävs. Så du är trygg när du har en advokat vid din sida.

Olika inriktningar

Sveriges lagstiftning är komplex och det finns många olika inriktningar för advokater. En del väljer att vara allmänpraktiserande men andra väljer att specialisera sig inom exempelvis affärsjuridik, brottmål eller familjerätt. 

Erfarna advokater har ibland många inriktningar och kan vara ett bra alternativ om du har många olika frågor du behöver hjälp med. Ibland kan det räcka med en Jurist i Göteborg om det är mindre frågor du behöver hjälp med. Många firmor har en bra kombination av både jurister och advokater. Så om du har lite legala bekymmer, tveka aldrig att höra av dig till proffsen för bästa hjälp.

By | 2020-06-20T21:59:56+00:00 juni 20th, 2020|advokat|Kommentarer inaktiverade för Det är det där med juridiken

About the Author: