Bilservice för en smidigare vardag

16 september 2019
jonas olsson
Bilservice för en smidigare vardag

Finns det någonting som är mer tråkigt än när bilen krånglar? När den krånglar så verkar det dessutom alltid ske vid precis fel tillfälle. På morgonen när man redan är sen och har bråttom iväg till jobbet, eller när det äntligen var dags att åka iväg på den där bilsemestern. En annan klassiker är när man har hundraelva olika ärenden att uträtta under kommande vecka och kollektivtrafiken därpå sviker. När detta sker vill man snabbt och smidigt kunna lämna in bilen till en pålitlig bilverkstad. Men allra bäst är att regelbundet ta bilen till bilservice, så kan förhoppningsvis de beskrivna incidenterna minimeras. 

 

 

Varför serva bilen?

 

Varför ska bilen egentligen lämnas in till service? Jo, genom att med jämna intervaller lämna bilen till fackkunniga mekaniker, ser man till att de går igenom bilens prestanda och de olika funktionerna. Olika funktioner kontrolleras med olika intervall (detta beror bland annat på vilket märke bilen är från). Skulle någon brist upptäckas kan den åtgärdas i tid, innan det faktiskt blir något krångel som gör att att man istället måste lämna in den för reparation och därmed kanske vara utan bil en längre tid. Vardagskrångel undviks därmed, men desto viktigare – allvarliga olyckor undviks.  

 

Bilverkstad i den nordligaste landsdelen

Bor man i den nordligaste landsdelen i vårt avlånga land, kanske det inte alltid är så lätt att hitta en bilverkstad för service av sin bil. Verkstäderna duggar inte direkt tätt ju längre norrut man kommer. Fast det finns faktiskt en del, och några av dem är dessutom riktigt bra. En bilverkstad i Hudiksvall hittar du exempelvis här. Det är en Mekonomenverkstad som tar emot och servar samt reparerar de flesta av alla bilmärken. Perfekt om du bor i närheten eller bara är på genomresa. Genomresa på den där bilsemestern som faktiskt blev av, eftersom man hade servat bilen.

Fler nyheter