Är du utsatt för mögel i hemmet?

21 maj 2019
Jenny Olsson
Är du utsatt för mögel i hemmet?

Om man misstänker att man drabbats av mögel i hemmet är det väldigt viktigt att ta reda på om det är så. Mögel kan skapa en rad hälsoproblem och även ge till exempel permanenta allergier och astma om man vistas i det. Mögel kan skapa i fuktiga miljöer och fukten i sin tur kan orsakas av våra levnadsvanor, att det är fel i byggnadskonstruktionen eller att man drabbas av vattenskador. Mögel frigör sporer som är giftiga och därför är det också väldigt viktigt att man tar reda på om det är mögel om man misstänker att man utsätts för det. Svartmögel kan ge problem som andningssvårigheter, trötthet och andra allergiliknande symptom.

Det är inte alltid man ser möglet, ibland kanske det sitter dolt bakom möbler, uppe i taket eller på andra ställen som gör att man kanske inte ser det om man inte letar efter det. Men att gå husesyn då och då är bra, då ser man hur huset mår och om det finns eventuell vattenskador eller kanske början till mögel någonstans.  Om du upptäcker gröna, svarta, vita eller bruna fläckar på väggar eller tak kan det var mögel och du bör genast kolla upp det med ett test.

På nätet kan man beställa mögeltest vilket är väldigt smidigt och även billigt. Mögel-test.se har ett gediget urval av tester och därför kan man enkelt hitta ett test som passar. De kan också leverera till såväl privatpersoner som till professionella rådgivare. De eftersträvar också att erbjuda de bästa priserna och ger därför sina kunder prisgaranti på alla tester. 

 Kika in här för att se vilka tester som finns: https://mögel-test.se

Att köpa test är varken dyrt eller svårt men det har många fördelar. Dels kan man spara på hälsan och undvika att man råkar ut för olika symptom men man kan också bespara huset och åtgärda fuktproblemen innan de blir för stora och huset blir för sjukt av mögelangreppet. 

 

 

Fler nyheter