Ansiktsmask för varje tillfälle

10 juni 2020
Cecilia Olsson

Vill man ha en extra fukt boost eller behandla ett problemområde så kan en ansiktsmask vara lösningen. Det finns många sorters ansiktsmasker som har olika fördelar och som verkar på olika sätt. Har man flera besvär som man vill komma åt så kan man ”multimaska” genom att använda en mask på ett ställe i ansiktet och en annan på resten. Det kan till exempel vara att man använder en fuktgivande ansiktsmask på kinderna och en djuprengörande i T-zonen. Kom ihåg att alltid rengöra hyn noga innan applicering av masken/maskerna.

Lermask

Lermasken är den bästa när man vill rengöra på djupet. Den rengör ända ner i porerna samt tar bort överflödig olja från huden.

Exfolierande masker

Masker med peeling effekt rengör, tar bort döda hudceller och gör hyn mjuk och len. Man bör dock använda exfolierande masker max 1 till 2 gånger i veckan eftersom de kan göra huden mer känslig, till exempel mot sol.

Peel-off mask

Peel-off masker stelnar på huden och dras sedan av vilket gör att den då tar med orenheter från hyn. Dessa masker kan även ha flera egenskaper som till exempel återfuktning. 

Fuktmasker

Fuktmasker kan användas som komplettering efter en djuprengörande mask för att tillföra extra fukt till huden, men den kan såklart också användas själv för att ge en riktig fukt boost till hyn. Det finns masker som ska sköljas av och andra som man helt enkelt låter absorberas av huden. Ett exempel är nattmasker, de ska inte sköljas av utan man har de på hela natten och vaknar med en härligt återfuktad hy.

Sheet-masks

Sheet-masks, eller arkmasker som de också kallas, består av ark som är indränkta i serum. Beroende på vilket serum det är har masken olika egenskaper, det vanligaste är att de återfuktar eller är ”brightening”, vilket innebär att de ljusar upp och ger lyster.

Köp ansiktsmask online hos Sephora, de har ett brett utbud av olika sorter och varumärken.

Fler nyheter