Annonsering ökar vinsten för nystartade företag

//Annonsering ökar vinsten för nystartade företag

Annonsering ökar vinsten för nystartade företag

Som nystartat företag så kan det vara svårt att komma igång ordentligt, och detta har ofta att göra med att man som företagsledning inte har lyckats med att nå ut till rätt personer. En bra produkt är nämligen inte det enda som krävs – det behövs även bra marknadsföring, och en klassisk metod som fortfarande fungerar utmärkt är att placera ut annonser.

 

 

Klassisk annonsering i tidningar 

 

En variant som de flesta känner till, och som har använts under lång tid, är att annonsera i tidningar, magasin och dagblad. Här betalar företagen för att få sin annons tryckt, och hur mycket det kostar beror oftast på vilken typ av tidning det handlar om, och på hur bra placering man vill att annonsen ska ha. En annons på tidningens förstasida skulle alltså i de allra flesta fall vara betydligt dyrare än en liten annons längst bak i tidningen, men det är också mer troligt att en framsideannons kommer bli sedd och uppmärksammad av läsaren.

 

Annonsering på internet och sociala medier

 

Ett mer modernt alternativ är att annonsera på hemsidor, på sociala medier som Facebook och Instagram, eller att annonsera i digitala versioner av tidningar. Visst kan man nöja sig med att publicera gratis på sin egna Facebook-sida, men oftast så krävs det att man betalar för att annonsen ska nå ut till personer som inte redan känner till företaget.

 

En lönsam investering

 

När man precis har startat ett företag så är kanske det sista man vill att slösa mer pengar än vad man absolut måste, men sanningen är den att en välplacerad annons är allt annat än slöseri. En välplacerad annons är en investering i företagets framgång. Detta då det förhoppningsvis kommer att resultera i fler kunder och en större möjlighet att nå ut till de som potentiellt skulle vara intresserade av produkten eller tjänsten man säljer.

By | 2019-11-21T00:22:39+00:00 november 21st, 2019|annons|Kommentarer inaktiverade för Annonsering ökar vinsten för nystartade företag

About the Author: