Akrylspeglar är bra att använda till sådant som ska användas av barn

28 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Speglar är användbara på flera sätt, först och främst är de såklart nyttiga när man vill se hur man ser ut. Speglar används även flitigt inom inredning för att reflektera ljus och få ett rum att upplevas större än vad det faktiskt är.

Tack vare att de speglar och reflekterar så kan de också vara väldigt roliga för barn att leka med. Det är dock inte så bra att barn leker med äkta speglar eftersom de lätt kan gå sönder och i värsta fall kan då barnet göra sig illa på skärvorna. Därför kan det vara betydligt bättre att använda sig av akrylspeglar till sådant barnen ska ha.

En akrylspegel kan vara tryggare att använda jämfört med en spegel i glas

En akrylspegel ser i regel ut så att ena sidan har en spegel medan den andra sidan, precis som de flesta vanliga speglar, inte har det. Akrylspegeln kan därmed lätt användas som spegel när man vill ha en mer robust lösning än en traditionell spegel.

akrylspeglar

En akrylspegel går inte sönder lika lätt som en glasspegel och skulle den göra det så blir bitarna i regel inte lika vassa som glasskärvor. Det är dock viktigt att montera spegeln så att man är helt säker på att den sitter rakt för att den ska fungera så bra som möjligt. 

Akrylspeglar för olika projekt

Om man är ute efter en akrylspegel så kan man vända sig till e-plast.se. De har bland annat en akrylspegel med en särskilt hård beläggning som ger den en mycket reptålig yta. E-plast.se har även en sorts akrylspegel som inte är reptålig men som fortfarande är slagtålig och robust, de kommer i olika längd och bredd så att man kan välja det som passar bäst för det tilltänkta projektet.

Förutom själva akrylspeglarna så har e-plast.se även lim, rengöringsmedel, polertrasa och polerpasta som är speciellt framtaget för att användas till akryl.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://hus-bloggaren.se/

https://hus-bloggar.se/

https://husnews.se/

https://bygg-ideer.se/

https://familje-bostaden.se/

https://familjens-hus.se/

https://hemmafixaren.se/

https://hemmet-tomten.se/

https://hus-hem.se/

https://hus-sidan.se/

https://villa-posten.se/

https://villa-sidan.se/

Fler nyheter