Advokat för brottmål i Göteborg

24 augusti 2021
jonas olsson

Det krävs inte alltid så mycket för att hamna på fel sida av lagen. I Göteborg verkar det vara lite lättare än i många andra städer, särskilt i Västsverige. Göteborgs-Posten rapporterade våren 2021 att det anmäls 16 200 brott per 100 000 invånare, vilket är tre gånger så många fler än närmaste konkurrent. Ett litet snedtramp eller klamp i klaveret så sitter man där i polisförhöret med alla blickar riktade mot sig. Då är det lätt att känna sig väldigt ensam. 

Men du är inte ensam. Det finns en person som ställer upp för dig i vått och torrt. Som kommer att kämpa hårdast av alla för att du ska få ett så gynnsamt utfall som möjligt av hela den här processen. Allra helst att du går ut härifrån som en fri man eller kvinna. Det är advokaten. I Sverige har man alltid rätt till en försvarare. Det spelar ingen roll hur vidrigt brottet är som man är misstänkt för. Rätten till ett ordentligt försvar är oumbärligt. 

 

Advokaten står på din sida

Brottmål i Göteborg håller stadens advokater aktiva. Det är också till advokaten du ska vända dig så fort misstankar riktas mot dig. Det finns poliser som gärna vill att du ska börja prata innan din advokat anländer. Allt för att du ska råka försäga dig kring någonting som innebär information som poliserna kan använda mot dig. De vill ju såklart kunna säga att de hittat rätt brottsling och få tillräckligt på fötterna för att en åklagare ska kunna väcka åtal. 

Gör inte det misstaget. Det finns ingenting du behöver svara på i ett förhör utan din advokat närvarande. Det är advokaten som är experten på juridik. Det är advokaten som har erfarenheten. Viktigast av allt, det är advokaten som bygger ditt försvar. Då ska ni inte skänka bort vad som helst som hjälper åklagarens sak. 

Fler nyheter