Vad hade du gjort om du haft päls?

28 april 2021
william eriksson

Tänk om människan hade haft päls. Det är egentligen kanske det största misstaget som evolutionen har stått för. Att den päls som bars av aporna inte har hängt med till Homo Sapiens Sapiens – människan som vet att hon vet. Hur många klagar inte på att de fryser? Speciellt här i Sverige. Det är kallt mest hela tiden. Det hade åtminstone varit lite mindre kallt med päls på kroppen. 

Dessutom, titta bara på hur en hund njuter när du klappar den på pälsen. Bakbenet hoppar upp och ned när njutningen inte längre kan kontrolleras. Ett annat exempel är katten som spinner när du stryker den längs dess päls. Det ser så otroligt härlig ut, och det är dessutom skönare för dig som klappare att klappa på en päls snarare än naken hud. Det kan nog alla hålla med om. 

 

Klappa pälsen på din partner

Tänk dig att du sitter och har lite lördagsmys med din partner i soffan. Ni börjar smeka lite på varandra. Hade det inte varit otroligt mysigt att dra fingrarna genom en lurvig päls på din partners armar? Tanken behöver inte vara så absurd som den först verkar. Ju mer man egentligen tänker på det, desto rimligare framstår idén vara.  

Det hade naturligtvis krävts ganska enorm pälsvård. Om du tycker att det är jobbigt att raka ansiktet, benen eller armhålorna så är det ingenting emot om du skulle ha haft päls. I och för sig hade du kanske inte just rakat sig. Pälsen vill du ha kvar.

Du hade antagligen borstat den snarare än någonting annat. Och kanske klippt ned den där det behövts. Blir du snarare kanske lite äcklad av mänsklig päls? Okej, det är också rimligt. Det finns fortfarande pälskläder som är ett helt okej substitut för utebliven mänsklig päls. Läs exempelvis mer om detta här: www.leatherhouse.se

Fler nyheter