Många fördelar med lasersvetsning

07 juli 2022
Jenny Hansen

editorial

Om du letar efter ett sätt att svetsa material med stor precision är lasersvetsning rätt val för dig. Det finns många fördelar med lasersvetsning jämfört med konventionella svetsmetoder.

Lasersvetsning är extremt exakt, vilket innebär att du kan svetsa material med dimensioner ner till några få µm. Lasersvetsning är också beröringsfri, så det finns ingen risk för att skada det material du svetsar. Och eftersom lasersvetsning använder mindre värme än andra metoder finns det mindre risk för att svetsningen blir skev eller förvrängd.

 

Effektivt och mångsidigt

Det finns dock vissa nackdelar med lasersvetsning. En är den höga initiala investeringskostnaden, en annan är att du behöver en mycket ren och välventilerad miljö för att svetsa säkert. Men om du letar efter ett exakt och effektivt sätt att svetsa material är lasersvetsning rätt val för dig.

Man kan svetsa olika slags material med lasersvetsning. Material som kan svetsas med lasersvetsning är bland annat metaller (som stål, aluminium och koppar), legeringar (som mässing och brons) och även vissa plaster (som akryl och polykarbonat). Detta innebär att du kan använda lasersvetsning för en mängd olika tillämpningar.Om du letar efter en exakt, effektiv och mångsidig svetsmetod är lasersvetsning rätt val för dig.

Lasersvetsning

Så fungerar lasersvetsning 

Lasersvetsning är en typ av svetsning där en laser används för att värma upp materialet som ska sammanfogas. Lasersvetsning har många fördelar jämfört med traditionella svetsmetoder. Lasersvetsar är extremt starka och har en mycket låg andel defekter. Dessutom kan lasersvetsar kontrolleras mycket exakt, vilket gör det möjligt att göra arbeten med mer precision. Ett företag som erbjuder lasersvetsning och som kan sin sak är företaget  https://www.lasertechyag.se/tjanster/laser/lasersvetsning.html

De är kunniga och kan sin sak. Att vända sig till ett företag som också kan mycket är lika viktigt som att de använder sig av rätt maskiner och metoder, för att man ska få ett kvalitativt och bra slutarbete. 

Fler nyheter