Känn dig trygg hemma med säkerhetsdörrar

24 juni 2021
william eriksson

Du kanske inte kan hindra Jehovas vittnen, försäljare eller luffare att knacka på dörren. Men du kan åtminstone hindra dem från att försöka ta sig in. Det är klart, har du en gammal murken dörr från ett annat sekel och tror att den ska skydda dig mot besök du inte vill ha så får du nog ändå räkna med en och annan oinbjuden gäst i hallen. Annat vore det om du investerar i en säkerhetsdörr. 

Kanske till och med en så tjock säkerhetsdörr att du inte ens skulle höra när någon spontan och oinbjuden gäst knackar på den. Fast det är klart, det är kanske inte så praktiskt alltid. Det kan ju faktiskt vara så att du vill ha gäster lite då och då. Om de då inte kan ge sig tillkänna att de väntar utanför din port har du ju ingen aning om när du ska släppa in dem. 

 

 

Faran lurar runt hörnet

Det är dock förståeligt att du skulle vilja stänga in dig bakom ett par rejäla säkerhetsdörrar. Utanför dina dörrar finns en farlig värld. Det är brottslingar, knark, våld och inbrott. En del av brottslingarna skulle säkert vilja ta sig in i just din lägenhet eller bostad för att roffa åt sig lite smycken, datorer, telefoner och andra värdesaker. I värsta fall även göra dig ganska illa. Ingen skam ska falla på dig som vill undvika allt det där. 

Inne i din lägenhet, bakom dina tjocka säkerhetsdörrar, är du trygg och säker. Här inne har du makten att bestämma över vem som ska få komma in. Kan du inte känna dig trygg i ditt eget hem så är det inte ett riktigt hem. Då är det bara någon slags provisorisk förvaring där faran alltid lurar runt hörnet. Här har du lite tips på bra dörrar: https://www.sakerbostad.se/s%C3%A4kerhetsd%C3%B6rrar.

Fler nyheter