I Tyresö är det enkelt att fixa däckbyte

20 juni 2022
william eriksson

editorial

Att ha egen bil är väldigt bekvämt. Men det finns förstås nackdelar också. Bränslekostnader, skatt och försäkring är bara några. Behovet av service och kravet på besiktning är ett par andra. Sedan är det ju det där med däcken också, vinterdäck nästan halva året och sommardäck under resten av tiden. 

Man kan vara säker på att det är likadant varje år. Ingen är riktigt beredd på att det plötsligt blir vinterväglag. När det väl händer blir det panik. Alla ska byta däck samtidigt. På våren är det i stället så att risken för halka ofta har en tendens att hänga i längre än man hade önskat. Plötsligt är det mitten av april och sommardäcken måste på enligt lagkrav.

Om man bor i Stockholm eller däromkring kan det vara svårt att hitta en tid för däckbyte om man inte är ute i god tid. Då är det ett tips att man kan få utfört däckbyte i Tyresö. Där tar de emot dig med öppna armar och kastar sig över din bil innan du knappt ens hunnit lämna den. Däcken byts i ett huj.

 

däckbyte

 

Hjulinställning och däckhotell

När de ändå håller på med det, kanske du även ska be dem att se över hjulinställningen. Det är rekommenderat att göra det en gång per år. Det är det nog inte många som har koll på. Rätt hjulinställning är viktig för att minska slitaget och få en bil som är mer trafiksäker. Dessutom påverkas bränsleförbrukningen. Rätt inställda hjul kan därför ge sänkta totalkostnader. 

En annan sak du kanske ska fundera på är att lämna däcken som du inte behöver för säsongen på däckhotell. Då slipper du att själv försöka att göra plats till dem där hemma och även att hantera de tunga, otympliga och smutsiga däcken varje gång det är dags för däckbyte. Däckfirman i Tyresö finns där för att hjälpa dig. 

Fler nyheter