Hitta den bästa förskolan

04 maj 2020
Lily Hansen
Hitta den bästa förskolan

Man vill ge sina barn den allra bästa starten i livet, givetvis är det så för oss alla. Ska man välja barnets allra första miljö utanför hemmet, när man ska återgå till sitt arbete efter föräldaledigheten, vill man hitta rätt förskola så att barnet kommer att trivas. Man kan då exempelvis googla på förskola i eskilstuna, eller på någon annan ort som är passande. Det kan löna sig att vara lite observant innan man bestämmer sig, och kolla upp förskolan i god tid, så man vet vad de står för och vilken inriktning de har.

 

Trivsel och mycket mer

På exempelvis en bra förskola i Eskilstuna ska barnet utvecklas till en positiv och harmonisk människa, som vågar ta initiativ, uttrycka sina åsikter och sin personlighet i en trygg miljö. Det betyder att alla barn är lika värdefulla och att man behandlar varandra med respekt. Men det är inte bara trivselfaktorer som är viktiga. Man vill ge barnet en lite bredare plattform att stå på, med mer kunskap, som till exempel att lära sig engelska tidigt, på ett lustfyllt sätt.

 

 

Lära och leka på samma gång

Att lära sig något nytt kan göras nästan utan att man tänker på det. Barnen nuförtiden vet att sagofiguren Greta Gris heter Peppa Pig på engelska. Språkkunskaperna kommer smygande i det dagliga livet och det är därför bra att de förkovrar sig i engelska i förskolan också, och att det kommer naturligt. Språk är lättare att lära sig ju yngre man är, så det är bara en fördel att börja tidigt. Det är inte frågan om krav eller gammaldags korvstoppning och läxförhör, utan ett helt avspänt och roligt sätt att få ett försprång kunskapsmässigt när man senare kommer till skolan och även inför det kommande arbetslivet. En mer internationell inriktning ger barnet dessutom en mycket vidare syn på omvärlden.

Fler nyheter