Håll ytorna rena med virussanering

18 juni 2022
william eriksson

editorial

Att städa är få människors favoritsysselsättning. Det är däremot något som alltid behöver göras. Det spelar ingen roll om det är i hemmet eller på kontoret. Det är viktigt att städa och att alla är noga med att hålla rent runt sig. I annat fall kan flera olika problem dyka upp.

Ibland finns det dock inget man kan göra för att hindra att ett virus flyttar in i företagslokaler eller på kontoret. Där det finns människor finns också virus av olika slag. Det är oundvikligt och det går inte att se med blotta ögat. Det finns bara där och kan förstöra arbetsmiljön. Därför kan du behöva genomföra en virussanering.

 

Hög effekt mot virusfamiljer

När det kommer till virussanering innebär det att du anlitar professionella aktörer för att genomföra en typ av städning som du inte kan göra på egen hand. Det räcker alltså inte att köra med sopkvast, dammsugare eller dammvippa. Istället handlar det om att använda kemikaliska medel för att få bukt med viruset som sprids. 

Ett vanligt medel som används är vad som kallas för virkon. Det är en produkt som blandas ut med vatten för att bekämpa alla virusfamiljer. Det har dokumenterad effekt på bland annat bakterier, virus och svamp och är anledningen till varför det passar så bra att använda för virussanering. 

 

virussanering

 

Alkoholbaserad ytdesinfektion 

Det finns även andra medel som kan användas för att få bukt med ditt problem med virus. Då kan det istället handla om alkoholbaserad ytdesinfektion. Det är effektivt mot många virusfamiljer, men inte alla. Därtill kan vissa typer av ytor vara känsliga mot alkohol, vilket gör att lösningen inte går att använda.

Alkoholbaserad ytdesinfektion fungerar dock i många fall och är användbart när det kommer till mindre ytor eller punktinsatser. Är det däremot en större yta som ska genomgå en virussanering är virkon mer rekommenderat.

Fler nyheter