Full gas framåt

//Full gas framåt

Full gas framåt

Häromdagen gick Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap – MSB – ut och varnade för eventuell vattenransonering. Detta på grund av att det kanske skulle bli brist på reservdelar till vattenreningsverken. Något senare så gick man ut och drog tillbaka varningen och meddelade att vattenförsörjningen i Sverige var en prioritet.

Bakgrunden till detta utspel var första den pågående pandemin som påverkar hela världen. Även om myndigheten alltså drog tillbaka sin varning så gav det ändå anledning till att se över sin tillvaro lite. Prepping har ju blivit lite på modet under de senaste månaderna, framför allt verkar det som bekant vara toalettpapper som folk ser sig om efter. 
Däremot är det få som kanske går så långt att de tänker att system i samhället, så som just vattenförsörjning, faktiskt kan komma att påverkas. Nu verkar vi som sagt ha klarat oss från ransonering men vem vet vad som händer i framtiden.

Det kan därför vara en god idé att ha lite extra på lager. Strömavbrott har vi alla till exempel drabbats av någon gång. 
Därför är det lite klokt att kika på alternativet. Oavsett om man har ett litet stormkök med rödsprit därhemma, eller är ett företag i behov av gasflaskor från primagaz.se så är det vist att se över lagren.

 

Nu behöver man såklart inte ta i så att man spricker. Det är när folk handlar i panik som det lätt kan bli tokigt och brist på saker.

Däremot är det klokt att beställa en extra förpackning av vilket bränsle det än nu må vara som man är ute efter. På så sätt så är man förberedd på det oväntade och har lite extra resurser om det skulle krävas.

Nu så kommer förhoppningsvis det inte att ske något ännu mer dramatiskt i vår omedelbara framtid – men det är alltid bättre att vara förberedd om något skulle ske.

By | 2020-04-17T15:03:34+00:00 april 17th, 2020|Gasoltub|Kommentarer inaktiverade för Full gas framåt

About the Author: