En innovativ programvara som underlättar kontering

25 maj 2021
Cecilia Olsson

Eftersom alla affärshändelser som verkställs i ett företag (även försäljning och utförda arbeten) måste konteras enligt bokföringslagen så är det något som kan vara tidsödande för den som uppgiften faller på. Ofta anlitar företag en redovisningsbyrå som kan hjälpa till med allt från kontering till deklarationer, men trots deras goda rutiner kan det fortfarande vara något som stjäl väldigt mycket tid. Det behöver dock inte vara på det viset, nu finns nämligen världens första konteringsprogram som är oberoende av både bank och bokföringssystem. 

Ett program som kommer ihåg

Kontera Mindre är ett program framtaget för att man ska kunna sköta en klients kontering som vanligt, fast mycket snabbare. Kontera Mindre är specialdesignat för kontantmetoden och gör att det går att spara upp till 85 procent av tiden det vanligtvis tar att kontera. Med Kontera Mindre kan man omvandla timmarna arbetet tar till minuter. 

Väldigt många andra program använder AI som inlärning, vilket i princip betyder att programmet gissar. Kontera Mindre är ett program som minns tidigare konteringar och därmed kommer ihåg hur varje kontering ska ske utifrån varje individuell klient. 

Undvik dubbelt arbete

Detta program kan även minnas samtliga verifikationstexter vilket innebär att man inte behöver skriva en ny beskrivningstext för varje kontering. Det är enkelt att välja individuella verifikationstexter som ska användas till de olika klienterna. Det gör att arbetet går snabbare, det underlättar vid personalbyten och det blir mer översiktligt samtidigt som det ser proffsigare ut.

Med Kontera Mindre behöver man aldrig lägga onödigt lång tid på en återkommande kontering eftersom det endast krävs att man konterar eventuella avvikelser. Det gör att arbetet blir betydligt effektivare samtidigt som det behåller samma kvalitet som innan. Sist men inte minst så kan programmet även ge förslag på de mest använda bokföringskontona för en viss typ av kontering, då behövs bara ett klick och konteringen är utförd. 

Fler nyheter