Byt ut lagret mot 3PL

11 september 2021
jonas olsson

Hur skulle det kännas om lagerfunktionen skötte sig själv? Ingen personal som blir sjuk, inga truckar som behöver servas, inga fraktsedlar och inga etiketter. Alla kunder får sina beställda varor i rätt tid och helt utan att du behöver packa ett endaste kolli.

Denna önskedröm kan bli fullt möjlig om du väljer 3PL och outsourcar hela ditt lager. Med tredjepartslogistik får du alla funktioner, men på annan plats och helt bekymmersfritt. Du behöver inte ens ha en lagerbyggnad, för inleveranserna går direkt till lagerföretaget.

 

Behåll kontrollen, men på annat sätt

För alla företagare som själv vill bevaka varenda låda som går ut, kan det till en början kännas jobbigt att behöva förlita sig på andra i så stor omfattning. Men det är oöverträffat, när det gäller att slippa stress i vardagen, att låta proffs jobba med det de verkligen kan. Med lagret utom synhåll går det ändå elektronisk information fram och tillbaka, så att du alltid har full koll på leveransmängder och försäljning.

När du får in en beställning, tar funktionen 3PL hand om den och expedierar den på bästa sätt. Det betyder lagring, ordersedlar och frakthandlingar, paketering och utfrakt. Vill du kan du få faktureringen automatiskt utförd också, så du bestämmer själv omfattningen på tjänsten.

 

 

Ledig och lös

Det du sparar är betydande kostnader för byggnad, pallställ, truckar och personal. Du behöver inte heller hålla reda på när trucken ska servas eller vad du har för skyldigheter som arbetsgivare. När man outsourcar en verksamhet kan man känna sig lite ledig och lös, och ha kontoret på fickan. 

Det är din leverantör för 3PL som har ansvaret för att det alltid finns proffsig personal på plats för lagerjobbet. Riktigt ledig är du förstås inte, för du har nu all tid i världen för att skaffa nya kunder och öka din orderingång. Du frigör både tid och resurser.

Fler nyheter