Brandsäkerhet som för utvecklingen i rätt riktning

30 april 2021
Mikael Barani

Det är inte lätt att förstå allt som händer i världen nuförtiden. För det sägs ju att man med statistik kan bevisa både bu och bä, samtidigt. Ja vem ska man egentligen tro på, när det är så här, för att citera den gamla gedigen av Thomas Di Leva. Inte undra på att man ibland bara vill krypa ihop och gömma sig i sängen för att slippa förstå och ta ställning till saker och ting.
Vad skönt det är att bara ligga kvar där och låta världen sköta sitt medan man själv tar sig fram i sin egen vardag.

Utvecklingen som går framåt

Samtidigt finns det såklart sådant som det gissningsvis inte råder särskilt stor oenighet om. Som att det är klokt att bo i nyare hus på grund av hur tekniken har gått framåt när det gäller säkerhet

För visst är äldre byggandet oftast vackrare än kontemporära. Det är något med att man tycks ha tagit mer tid på sig förr, varit mer mån om utsidan av huset, som är slående jämfört med nya byggnader.

Men, som sagt, när det kommer till saker som brandtätning är det helt enkelt omöjligt för äldre hus att mäta sig med nya sådana. Teknikern har verkligen utvecklats med stormsteg och det är helt enkelt säkrare att bo i nybyggda konstruktioner.
Det innebär naturligtvis inte att man ska slappa med att kolla så att de levande ljusen är släckta och att spisplattorna är avstängda.

När det kommer till det senare så är det klokt att investera i någon form av timer. Då fungerar den som en backup utfall man skulle glömma bort att stänga av plattorna.

För vardagen kan trots allt vara stressig och hetsig, det går inte att komma ifrån. Därför kan det lätt hända att man faktiskt missar något litet, vilket alltså ibland kan vara att kolla spisen. Ibland är det de små sakerna som leder till de dramatiska händelserna.

Fler nyheter