Bra tandläkare i Östersund

17 oktober 2021
Lily Hansen

editorial

Tänderna är viktiga av praktiska skäl för att kunna tugga och äta, men också för självkänslan och i kommunikationen med andra. Vissa skäms för sina tänder för att de är sneda och undviker kanske till och med att le. Andra kan ha förlorat en eller flera tänder av olika orsaker och går helst inte på middagar hos släkt och vänner. Det är synd eftersom det går att åtgärda både sneda tänder och att ersätta förlorade tänder med nya. 

Upplever man att man har problem med tänderna av praktiska eller estetiska skäl ska man prata med sin tandläkare. Som vuxen kan det också vara bra att vända sig till en specialisttandläkare som behandlar den typ av tandproblem som man har. Det finns till exempel en tandläkare i Östersund som både fungerar som allmän tandvårdsklinik och som också utför olika specialistbehandlingar som exempelvis implantat: http://www.bjorktandhalsa.se/.

 

 

Implantat passar inte alla och därför gör tandläkaren först en utredning

Vid en behandling med implantat opererar tandläkaren in skruvar i käkbenet vilka man sedan fäster de konstgjorda tänderna på. Det är en mer omfattande behandling som kräver att skruvarna först läker fast innan man kan fästa implantaten. Därför är det också en behandling som inte passar alla. Tandläkare gör därför först en noggrann utredning för att ta reda på om behandlingen kan lyckas. Hos vissa tandläkare är utredningen kostnadsfri, medan man hos andra kan få betala en liten avgift. 

Eftersom implantat är en kostsam behandling kan det vara bra att konsultera mer än en tandläkare för att jämföra deras respektive utredningar, men också priser. Fast i slutändan är det också viktigt att välja en tandläkare som är erfaren och som använder sig av väl beprövade implantat som man vet håller. Vissa tandläkare lämnar garanti på implantaten och det kan därför vara bra att även jämföra villkor.

Fler nyheter