Bilhandskar är en variant av alla handskar som finns

26 november 2021
Lily Hansen

editorial

Tänk att få ett riktigt säkert och bra grepp om ratten när man kör. Det är inte alla som tänker på det, men att sitta i bilen och köra med en stickad vante eller tunn bomullshandske är inte att rekommendera. Det ger inget bra grepp och kan på det sättet faktiskt medverka till att orsaka en bilolycka i värsta fall. Mycket bättre är det att satsa på ett par snygga och komfortabla bilhandskar som fungerar i alla väder, vare sig man kör bil eller inte. 

Bilhandskar i olika färger och material

Det finns förvånansvärt många olika färger när det gäller bilhandskar. Först är det alla olika nyanser man kan tänka sig av brunt. Från en nästan svart, lite brunsvart färg till lite ockrafärgad och därefter den allra ljusaste nyans i gulaktigt beige. Alla dessa nyanser kan nog sägas vara en variant på brunt. Sedan går det över till helt svart i vissa skinn eller syntetiska material. 

Dess ljusa motpol, vit, finns också med i bilden. En helt vit bilhandske är vacker att bära men kan bli lite lätt smutsig med tiden. Då får man ta till speciella schampon och rengöringsmedel för just skinn. Är det ett syntetiskt material brukar det vara andra produkter som gäller, så använd den vita handsken med omsorg.   

 

image

 

En färg som sticker ut bland andra

Den röda bilhandsken är en färg som sticker ut bland alla de andra som går i de bruna nyanserna. Det går även att få tag i bilhandskar som är blå och i undantagsfall kan man nog hitta en och annan grön men det är den röda handsken som är lite speciell när det gäller färgen. 

Bilhandsken introducerades som en accessoar och skulle från början gärna gå i stil med andra detaljer i klädseln. Det kan till exempel vara skor, väskor, slips eller scarfs.

Fler nyheter