Äventyr i ensamhet med ett jaktvapen över axeln

03 mars 2022
Mikael Barani

editorial

Det är ute i skogen som det händer. Livet. Att vandra omkring bland träd, stockar och stenar bär med sig en väldigt stark känsla av frihet hos oss som verkligen njuter av livet utanför städerna.
För det är härute, där man har ensamheten som sällskap, som man verkligen också kan möta sig själv. Särskilt under längre vandringsturer, sådana med övernattningar, har man tillfälle att låta allt bara rinna av en och se vem man är när de vanliga distraktionerna inte längre finns på plats.

Ensam på jakt

För visst har detta med det vilda livet ett romantiskt skimmer omkring sig. Tänk att bara vandra med det lilla som man behöver, hänga sitt jaktvapen över axeln och bara överleva i ett par veckor eller så.
Det är sådana upplevelser som påverkar en starkt. Det är sådana upplevelser som förändrar och förhoppningsvis också förbättrar en själv.

För när man endast har sig själv att lita på märker man också vad man är för sorts människa. När samhällets alla trygghetsnät är borta och ens vänner likaså, det är då ens samlade kapacitet plötsligt ställs på prov.
Vi skulle alla må bra av att testa på våra egna gränser då och då här i livet. Att få möta oss själva i en omgivning som inte är uppmjukad och vadderad, som när vi är en del av civilisationen.

Jakt

Nu har vi förstås fördelen att med en mobiltelefon kunna ringa in hjälp när det behövs. Inget ont om civilisationens fördelar.
Däremot är det nog klokt att vi ibland tillåter oss själva att vara lite mer otämjda, lite mer vilda och kanske också vilsna i vardagen.

Det behöver heller inte vara särskilt komplicerat att nå detta tillstånd av lite mer otämjd tillvaro. Som sagt kan det börja med enklare vandringar där man passar på att sova en natt ute i skogen.

Sådana enkla äventyr kan innehålla nog så mycket spänning.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter